Пиле фрикасе на мама

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
1078342402
Пиле фрикасе на мама
Снимка: Evgenia
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Познайте от кого знае мама тази рецепта за икономично и сочно пиленце фрикасе?"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • брашно - 6 - 7 с.л
  • кисело мляко - 1/2 бр.
  • масло - 75 г
  • олио
  • сол - на вкус
  • бульон - 1 кубче пилешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешките бутчета. Слагаме ги да се сварят заедно с пилешкия бульон и сол на вкус. Отстраняваме сварените бутчета от котлона и прецеждаме бульона.

В тенджера запържваме маслото с малко олио, брашно и сол на вкус до получаване на златист цвят и прибавяме киселото мляко. Бърка се за няколко минути и сваляме от котлона.

При постепенно разбъркване прибавяме бульона на степени и пилешките бутчета.

Връщаме обратно на котлона и бъркаме фрикасето за около 10 минути на тих огън, докато бульонът се сгъсти.

Пилето фрикасе на мама е много вкусно.

Пилешкото месо при готвене често става сухо и твърдо, но ако го приготвим със сос, то е просто божествено. Опитай непременно и другите ни рецепти за фрикасе като това класическо пиле фрикасе или тези кюфтета фрикасе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
56
42
30
20
10
Дай твоята оценка: