Начин на приготвяне
Измийте пилешкото филе, подсушете в кухненска хартия и нарежете на тънки филийки (ленти). Добавете 3 с.л. олио, 1 с.л. унисос, сол, черен пипер и розмарин на вкус.
Разбъркайте добре и оставете така за 10 минути.
Отделно загрейте останалото олио и запържете брашното в него до лека промяна на цвета.
Налейте на тънка струя и последователно и при непрекъснато бъркане прясното мляко, сметаната и накрая майонезата, посолете на вкус.
Нарежете лука на ситно и го разпределете равномерно по дъното на тавичката, в която ще готвите ястието.
Отгоре наредете пилешкото месо и почистената и нарязана на ивици пиперка, залейте ги с готовия сос и поставете тавичката в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете за около час.
Извадете тавичката и поръсете равномерно с настъргания кашкавал, върнете ястието във фурната и допичате фрикасето до златист цвят на кашкавала (не препичайте).
Вкусното Пиле Фрикасе на Фурна е готово.
Коментари