Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Трахана»Траханичка с пастърмичка

Траханичка с пастърмичка

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
1078282407802
Траханичка с пастърмичка
Снимка: Фати Камберова
1 / 2
11/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Отваряме тефтера със старите гозби и днес приготвяме траханичка с пастърмичка, а вие ще се облизвате или ще готвите с нас?"

Необходими Продукти

  • трахана - 5 с.л.
  • вода - 600 мл
  • пастърма
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 с.л.
  • масло - 75 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка запържваме маслото със ситно нарязания кромид. Към тях прибавяме нарязаната пастърма и червения пипер.

Като се запържат прибавяме водата и оставяме да поврят. В купичка разтваряме траханата със малко вода.

След като заври течността прибавяме разтворената трахана на тънка струя и бъркаме непрекъснато, за да не се получат бучки. Подправяме със сол.

Траханата може да се приготвя с месо и без месо (по желание).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Пастърмата е сухо мезе не съм готвила с нея но сигурно става вкусно. А каква е свинска или телешка?
11.09.2016 17:46
1
1
Покажи всички подкоментари