Плодов сладкиш Есен

Плодов сладкиш Есен
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
11/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Вкусно плодово сладкишче за кафето!"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 водна чаша
  • олио - 5 с.л.
  • какао - 1 с.л.
  • праскови - 1 бр.
  • ябълки - 1 бр.
  • грозде - 10 зърна
  • кафява захар - 1 с.л.
  • брашно - 2 водни чаши
  • прясно мляко - 1 водна чаша
  • бакпулвер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта с миксер до побеляване. Добавя се прясното мляко, олиото и се разбърква с брашното смесено с бакпулвера.

Отделя се една вода чаша и се оцветява кашата с какао. Разбърква се добре да няма бучки. В тавичка върху хартия за печене сипваме бялата смес, отгоре се шари с кафявата.

Плодовете се измиват и почистват, после се нарязват на тънки филийки, гроздето срязано на две и без семки. Нареждат се върху кексовата смес и се поръсват с кафява захар.

Печем сладкиша в загрята фурна 180 градуса около 35 минути, проба с клечка да излезе суха. Изважда се и се охлажда. Нарязваме и поднасяме с кафенце! Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: