Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Вкусни кифли с роле и сусам

Вкусни кифли с роле и сусам

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Вкусни кифли с роле и сусам
Снимка: Veselina
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
14 бр.
"Спор няма - най-вкусните кифли са онези, с топяща се в устата плънка от роле!"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 1/2 ч.ч
  • захар - 1 ч.л
  • белтък - 1 бр.
  • сол - 1/2 ч.л
  • заквасена сметана - 100 г
  • олио - 50 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • мая - 1/3 кубче
  • сусам - бял, за поръсване
  • жълтък - 1 бр. за намазване + 2 с.л. прясно мляко
  • колбас - 1 бр. (280 г) роле с шунка и кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в купа. Стоплям прясното мляко и в него слагаме 1/3 кубче мая. Разбъркваме и добавяме 1 ч.л. захар. Оставяме да се стопи захарта и маята да бухне. Правим си кладенче в брашното и слагаме 1 белтък, олиото, солта и прясното мляко с маята и захарта.

Жълтъка го разбиваме с 2 с.л. прясно мляко и го слагаме в отделна чиния. Той ще ни е нужен за намазване на кифлите. Нарязваме си ролето на тънки шайби. после през средата ги режем. Получават се ленти от кашкавал и шунка.

Към кладенчето добавяме 100 г заквасена сметана. Замесваме тесто. После покриваме с кухненска кърпа и оставяме да втаса 40 мин. Набрашняваме си масата и слагаме тестото върху нея.

Набрашняваме и него и го разточваме на кора. Режем кората на триъгълници. В основата на всеки един от нарязаните триъгълници слагаме от ролето и навиваме на кифли.

В голяма тава слагаме лист хартия за печене. Нареждаме кифлите в тавата на разстояние една от друга. Оставяме ги да втасат 20 мин. След като се надигнат, ги мажем с жълтъка и поръсваме с белия сусам. Печем на 180 градуса в загрята фурна.

Получават се 10 - 14 кифли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Veselina
Veselina
Не станаха сурови, изпекоха се от вън и от вътре много добре.Двата продукта се усещаха добре. Препоръчвам ги. След ден също бяха меки и вкусни. Рулето е с шунка и кашкавал, оваляно с много малко червен пипер, от тези на Саяна, Жоси и др.
12.09.2016 15:57
1
1
Покажи всички подкоментари
Фати Камберова
Фати Камберова
Браво, невероятна идея, аз моите кифлички винаги ги правя със сладко или мармалад, но сега ще пробвам и с колбас. А да попитам, вътре не остават ли сурови от кашкавала?
12.09.2016 15:11