Пещерски татлии

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
1078252407582
Пещерски татлии
Снимка: Фати Камберова
3 / 9
12/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
14
"Приятните на вкус Пещерски татлии, които няма къде другаде да опитате, освен в малкото родопско градче Пещера!"

Необходими Продукти

  • масло - 250 г
  • брашно - 500 г
  • За сиропа
  • вода - 1 л
  • захар - 800 г
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в купа и добавяме омекналото масло. Омесваме добре.

От тестото оформяме топчета с големина на яйце. С помощта на готварски гребен (на снимката ще го видите), ако нямате такъв, вилицата ще ви свърши пак работа, оформяме във вид на елипса.

Подреждаме татлиите в тава една до друга.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до приятен златист цвят.

След като се поохладят, се поливат с горещ сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
513
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Здравейте, правя за, втори път тези татлии. Всичко точно по грамаж.когато ги опека са сипкави лесно се режат, обаче, когато ги залеоя със сиропа на другия ден са твърди. Кажете къде е проблема.
15.02.2024 09:10
Анонимен
Анонимен
Рецептата е точна,но за да не се ронят е важен начина на месене,което не е казано ,а е най-важното.Меси се дълго,с длан,по скоро се натиска с длан тестото,за да стане еднородна маса.Това е най-голямата тънкост.
16.01.2024 08:52
Анонимен
Анонимен
Страхотни са! Откакто ги опитах ми станаха любими,но за съжаление не съм от този край. Тук се пробвах,но всеки път с различен резултат,а в Южна България никъде не съм попадал на толкова добри. В Пещера има един майстор-бай Али,който ги прави невероятни! Нашият Христос и неговият Аллах да го пазят него и цялото му семейство! Всичко в сладкарничката му е изключително вкусно и правено с много любов,сърце и душа.
21.09.2023 18:11
6
Анонимен
Анонимен
Спазих рецептата, но ми се получи много ронливо на трохи и не се събира. Трябва с натиск да оформя нещо като елипса. Според вас защо се получава така?
03.04.2023 20:58
2
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Много вкусно.
Браво Фати
29.12.2022 16:11
1
Емил Захаринов
Емил Захаринов
Когато съм в Брацигово ям само сладолед с татлии !
08.09.2020 14:49
1
Ivaylo Angelov
Ivaylo Angelov
Рецептата ми харесва, ясна и проста , което е най важното
От тук нататък може и така да я направиш, може и да я допълниш. Например с малко ванилия или бакпулвер
02.12.2018 07:10
3
Фати Камберова
Фати Камберова
Много тънички сте ги направили, от топчетата се прави елипсовидна формичка и съвсем леко се натиска с пръст, за да се оформи. Ако нямате гребенчето, което е на снимките, може като ги подредите в тавата с лек натиск на вилицата да ги издокарате. Надявам се да съм била полезна. :)
06.03.2017 18:28
9
2
1
Покажи всички подкоментари
Потребител#186737
Потребител#186737
Силно се надявам да ми обясните КАК на Вас са Ви се получили по този начин, а на мен ми станаха като последната снимка, при положение че спазих всичко стриктно!!!
06.03.2017 14:50
7
8
Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
много хубави
вкусни са
20.01.2017 07:47
7
Vili
Vili
Хубави са но някой да ми ги направи, че ако не намериш добро масло, всичко отива по дяволите
19.09.2016 20:22
9
2
1
Покажи всички подкоментари

Подобни от медията