Начин на приготвяне
Патешкото месо се нарязва и заедно с дреболиите и залива с вода. Добавя се сол и се оставя се да заври.
Лукът, морковът и чушката се нарязват на дребно и се прибавят към месото, след като поомекне. Патешкото месо се нуждае от повече варене. Не се добавя олио или друга мазнина, защото месото на патицата е достатъчно мазно и ще си пусне мазнина.
Картофите се обелват, нарязват се на малки кубчета и се прибавят към бульона. Добавяме и фидето. След като картофите и фидето омекнат, се прибавят пасираният домат. Когато и доматите де сварят, дръпваме тенджерата настрани.
Правим си застройка. В отделна купа се смесват киселото мляко и жълтъкът от яйцето. С черпак гребваме от патешката супа и като разбъркваме постоянно прибавяме към застройката, за да се уеднаквят температурите. Накрая изливаме на струйка застройката в тенджерата със супата.
Подправяме с черен пипер и поръсваме с наситнен магданоз.
Коментари