Начин на приготвяне
Сипете бульона в тенджера и го сгорещете. Накъсайте розички карфиол и ги сипете в бульона, варете 20-тина минути.
Нарежете праза на ситно и го запържете в загрятото масло за около минутка. Поръсете с брашно и разбъркайте.
Разредете го с част от бульона и разбъркайте, за да се разтвори брашното. Добавете около 2 черпака от бульона и оставете да се вари няколко минути – около 3.
Отделете жълтъците от белтъците и ги разбийте със сметаната и млякото. Налейте няколко черпака от бульона, за да може да се уеднаквят температурите на смесите.
С останалия бульон пасирайте карфиола. От карфиолената смес сложете малко при при яйцата, разбъркайте и сипете в тенджерата.
Добавете пасирания карфиол в съда с праза, овкусете с индийско орехче, сол и черен пипер. Оставете на котлона и щом супата кипне, махнете от огъня и поднесете.