Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Крем супа Дюбари

Крем супа Дюбари

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Крем супа Дюбари
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • течна сметана - 100 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • яйца - 4 бр.
  • карфиол - ½ глава
  • праз - 2 стръка
  • индийско орехче
  • черен пипер
  • масло - 50 г
  • бульон - около 1.5 л телешки
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете бульона в тенджера и го сгорещете. Накъсайте розички карфиол и ги сипете в бульона, варете 20-тина минути.

Нарежете праза на ситно и го запържете в загрятото масло за около минутка. Поръсете с брашно и разбъркайте.

Разредете го с част от бульона и разбъркайте, за да се разтвори брашното. Добавете около 2 черпака от бульона и оставете да се вари няколко минути – около 3.

Отделете жълтъците от белтъците и ги разбийте със сметаната и млякото. Налейте няколко черпака от бульона, за да може да се уеднаквят температурите на смесите.

С останалия бульон пасирайте карфиола. От карфиолената смес сложете малко при при яйцата, разбъркайте и сипете в тенджерата.

Добавете пасирания карфиол в съда с праза, овкусете с индийско орехче, сол и черен пипер. Оставете на котлона и щом супата кипне, махнете от огъня и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: