Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Халва»Грис халва с брашно от спелта

Грис халва с брашно от спелта

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Грис халва с брашно от спелта1 / 2
18/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Здравословна грис халва, с която ще очаровате всички - опитайте и оценете"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 900 мл
  • захар - 350 г кафява
  • масло - 180 г
  • брашно от спелта - 350 г пълнозърнеста
  • портокалови кори - от 2 бр.
  • орехи - 1 ч.ч. натрошени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете млякото. Карамелизирайте захарта до светло-златисто. Налейте горещото мляко, оставете на тих огън, докато се разтопи захарта.

В друг съд разтопете маслото и добавете брашното от спелта. Бъркайте с дървена лъжица, да не стане да бучки.

Когато стане цветът равномерен, прибавете корите от портокалите. Постепенно прибавяме подсладеното мляко.

Сложете капака и гответе още 5 мин. Изсипете в тавичка и оставете сместа да изстине. Поръсваме с натрошени орехови ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: