Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Тутманик с маслини, салам и кашкавал

Тутманик с маслини, салам и кашкавал

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Тутманик с маслини, салам и кашкавал
Снимка: Добринка Петкова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Закуската е най-важното ядене през деня, а този тутманик с маслини, салам и кашкавал определено е най-вкусната закуска!"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 600 - 700 г
  • мая - 20 г
  • вода - 150 мл топла
  • кисело мляко - 400 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1/2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • за плънката
  • маслини - 10 - 15 бр.
  • кашкавал - 150 г
  • колбаси - 150 г салам
  • чубрица
  • майорана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти (без жълтъка) замесете меко тесто. Оставете го да втаса, докато удвои обема си. Нарежете продуктите за плънката на кубчета.

Разделете тестото на 6 топки. Всяка разточете на кора. Намажете я с олио, поръсете с подправки и част от плънката. Завийте на руло и го разрежете на две по дължината.

Обърнете двата фитила внимателно с рязаното нагоре (плънката да се вижда). Усучете ги и навийте на охлювче.

Така направете с всички топки тесто.

Подредете ги в намаслена тава. Оставете да втасат и намажете с разбит жълтък с малко мляко.

Печете тутманика на 200 градуса около 40 минути.

Тутманикът с маслини, салам и кашкавал е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: