Начин на приготвяне
Необходима ни е консерва натурална риба тон, без олио. Изсипваме я първо в подходящ съд, за да се отцеди, след което я намачкваме с вилица. Лука нарязваме на ситно, чесъна го счукваме на каша. Смесваме ги с кората и сока от лимона, мащерката, крема сиренето, солта и черния пипер.
На измитите чери доматчета отрязваме горната част като капачета и издълбаваме вътрешността им с малка лъжичка. Подсушаваме ги с кухненска салфетка и ги напълваме с част от рибната смес. Отгоре ги похлупваме с отрязаните капачета.
Яйцето разбиваме с вилица като за омлет. Към него прибавяме млякото, кашкавала и зехтина. Разбъркваме добре и подправяме със сол. Накрая добавяме пресятото брашно смесено с бакпулвера.
Намазваме формичките за мъфини или кексчета с масло и ги поръсваме с брашно. Разпределяме тестената смес по равно във всяка формичка и слагаме в средата по едно пълнено доматче. Печем кексчетата в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 20-25 минути.
Коментари