Начин на приготвяне
Маята се разтваря в леко затоплената вода, в която сме сложили и една чаена лъжичка захар. След като шупне маята, се прибавят солта и зехтинът. Прибавя се на порции пресятото брашно. Замесва се меко тесто. Ако е необходимо, се добавя още брашно, докато тестото спре да се лепне по ръцете. Завива се с кърпа и се оставя да почине известно време.
Тестото се разточва с дебелина около 5-7 милиметра и се слага в тава, чието дъно предварително е подмазано с олио. С помощта на вилица тестото се бодва на няколко места.
Намазва се кората с доматеното пюре. Маслините се режат на кръгчета, киселите краставички и чушката - на дребно. Разпределят се равномерно върху пицата. Нареждат се също така отцедените риба тон и царевица.
Капва се малко зехтин, поръсва се със сух босилек. Пицата с риба тон се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса. Малко преди готовност се поръсва с кашкавал и се допича, докато се разтопи.