Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Фруктова пица

Фруктова пица

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Фруктова пица
Снимка: marcheva14
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Италианска свежа фруктова пица с тъничък хрупкав маслен блат, нежен крем от сирене и сметана и свежи вкусни плодове. Прекрасно удоволствие за летните дни"

Необходими Продукти

  • МАСЛЕН БЛАТ
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • масло - 100 г до 113 г на стайна температура
  • яйца - 1 бр. стайна температура L
  • захар - 100 г кристал
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • КРЕМ ГЛАЗУРА
  • крема сирене - 113 г Филаделфия
  • сметана - 120 мл висок %
  • захар - 2 с.л. кристал
  • ванилия - 1/2 ч.л. екстракт
  • плодове - свежи по избор /смес от малини, ягоди, боровинки, къпини или др./
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса;

Намаслена тавичка с диаметър около 30 см;

Работи се с миксер.

В купата на миксера се разбива маслото и захарта до побеляване около 2 минути. Добавя се яйцето и ванилията и се разбива, докато се усвои. Накрая се прибавя брашното, размесено с бакпулвера, наведнъж и се разбива до гладко тесто. Готовото тесто се изважда и завива със свежо фолио и се оставя в хладилник за 30 минути. След това се откъсват с ръце топчета с големина като за бисквити и се поставят в тавата едно до друго.

С ръце се натиска тестото от топчета, за да се разнесе и докато се оформи блат. Надупчва се с вилица на повече места. Оставя се в хладилник, докато се загрее фурната до 180 градуса, и се пече за около 20 мин или докато ръбчетата му станат приятно златисти.

Охлажда се напълно в самата тавичка.

КРЕМ ГЛАЗУРА

В миксер се разбива крема сиренето до гладкост, като се прибавя и захарта, и ванилията. Добавя се и студената сметана. Разбива се до гладка смес. Кремът се поставя върху студения блат и се разпределя с обратна лъжица. По края се оставя около 1 пръст ненамазан.

Отгоре върху пицата се редят свежи плодове. Реже се с нож за пица.

Фруктовата пица е готова.

Източник: Италианска кухня

Забележка: Като плодове ползвах нарязани на тънки филийки италиански кръгли сливи, малини и ягоди. Боровинки и къпини не успях да намеря и затова съм написала плодове по желание.

За КРЕМ ГЛАЗУРАТА съм ползвала 1 цяла кутийка Филаделфия от 175 г и 1 цяла кутийка сметана от 200 г. Прецених, че по богат крем ще бъде по-добре и не сгреших.

Един съвет към тези, които ще направят тази прекрасна свежа пица: в рецептата пише крема сиренето да се разбие и да се добави студената сметана, не го правете, защото, както и очаквах, сметана веднага се пресече и започнах отново. По-добре е крема сиренето да се разбие със захарта и отделно да се разбие на твърд сняг студената сметаната и двете смеси с шпатула да се обединят внимателно.

Ползвала съм сметана Elle &Vire- Creme Liquide - 35% масленост, млечна

Този сладкиш е много подходящ за деца. Много лесно и бързо се приготвя.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: