Начин на приготвяне
Фурна - 180 градуса;
Намаслена тавичка с диаметър около 30 см;
Работи се с миксер.
В купата на миксера се разбива маслото и захарта до побеляване около 2 минути. Добавя се яйцето и ванилията и се разбива, докато се усвои. Накрая се прибавя брашното, размесено с бакпулвера, наведнъж и се разбива до гладко тесто. Готовото тесто се изважда и завива със свежо фолио и се оставя в хладилник за 30 минути. След това се откъсват с ръце топчета с големина като за бисквити и се поставят в тавата едно до друго.
С ръце се натиска тестото от топчета, за да се разнесе и докато се оформи блат. Надупчва се с вилица на повече места. Оставя се в хладилник, докато се загрее фурната до 180 градуса, и се пече за около 20 мин или докато ръбчетата му станат приятно златисти.
Охлажда се напълно в самата тавичка.
КРЕМ ГЛАЗУРА
В миксер се разбива крема сиренето до гладкост, като се прибавя и захарта, и ванилията. Добавя се и студената сметана. Разбива се до гладка смес. Кремът се поставя върху студения блат и се разпределя с обратна лъжица. По края се оставя около 1 пръст ненамазан.
Отгоре върху пицата се редят свежи плодове. Реже се с нож за пица.
Фруктовата пица е готова.
Източник: Италианска кухня
Забележка: Като плодове ползвах нарязани на тънки филийки италиански кръгли сливи, малини и ягоди. Боровинки и къпини не успях да намеря и затова съм написала плодове по желание.
За КРЕМ ГЛАЗУРАТА съм ползвала 1 цяла кутийка Филаделфия от 175 г и 1 цяла кутийка сметана от 200 г. Прецених, че по богат крем ще бъде по-добре и не сгреших.
Един съвет към тези, които ще направят тази прекрасна свежа пица: в рецептата пише крема сиренето да се разбие и да се добави студената сметана, не го правете, защото, както и очаквах, сметана веднага се пресече и започнах отново. По-добре е крема сиренето да се разбие със захарта и отделно да се разбие на твърд сняг студената сметаната и двете смеси с шпатула да се обединят внимателно.
Ползвала съм сметана Elle &Vire- Creme Liquide - 35% масленост, млечна
Този сладкиш е много подходящ за деца. Много лесно и бързо се приготвя.