Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена питка»Питка с кайма и праз

Питка с кайма и праз

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Питка с кайма и праз
Снимка: Добринка Петкова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Такъв невероятен аромат се носи от фурната, че цялото семейство вече се е събрало в кухня"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 800 г
  • мая - 20 г
  • прясно мляко - 450 мл
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • за плънката
  • кайма - 250 г
  • кашкавал - 100 г
  • праз - 1 стрък
  • лютеница - 2 с.л.
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • жълтък - 1 бр., за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете съставките за тестото без брашното.

Постепенно започнете да добавяте от брашното, като бъркате с дървена лъжица. Като започне да се отлепя от съда, извадете на плота и доомесете с останалото брашно.

Пригответе плънката, като запържитекаймата с лука и подправките. Оставете да се охлади.

Нарежете кашкавала на кубчета.

След като втаса, го разточете на правоъгълна кора. Намазва се хубаво с лютеница.

Отгоре разпределете плънката и кубчета кашкавал.

Завийте внимателно на руло и го нарежете на парчета. Подредете ги в намаслена тава, като леко ги застъпвате.

Оставете да втаса, намажете пълнената питка с разбит с малко мляко жълтък и поръсете със сусам.

Питката с кайма и праз е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: