Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка с праз и сирене

Питка с праз и сирене

Моника МанчеваМоника Манчева
Чирак
44260159289
Питка с праз и сирене
Снимка: Моника Манчева
1 / 3
03/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Любима питка с праз и сирене, за чиято рецепта всичките съседи от блока ни питат"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч. (250 мл)
  • олио - 1/2 ч.
  • брашно - 2 ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сода бикарбонат - на върха на 1 ч.л.
  • праз - 2 стръка
  • сирене - 250 г
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъка от едното яйце, а белтъка от него и останалите яйца разбъркайте.

Добавете киселото мляко със содата и олиото. Разбъркайте и добавете брашното пресято с бакпулвера.

Отново разбъркайте и добавете нарязания праз и натрошеното сирене.

Цялата смес се излиза в намазнена тава.

Намазва питата с праз с жълтъка, поръсва се със сусам и се оставя 15 мин.

След това питката с праз и сирене се пече в загрята фурна на 180 гр до златист цвят

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: