Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Ябълкова пита с лимец по рецепта на Звездев

Ябълкова пита с лимец по рецепта на Звездев

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Ябълкова пита с лимец по рецепта на Звездев
Снимка: Мария Божилова
1 / 2
06/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Лимецова ябълкова пита по рецепта на Иван Звездев, на кого благодарим"

Необходими Продукти

  • ябълки - 5 бр.
  • орехови ядки - 150 г
  • канела - 1/2 ч.л.
  • лимецово бяло брашно - 300 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се измиват много добре и се настъргват на ренде.

Слагат се в гевгир, за да се отцедят от водата.

Ореховите ядки се смилат с чопър.

В купа се слагат отцедените ябълки, смлените орехови ядки, канелата и половината захар.

Разбърква се много добре до получаване на хомогенна смес.

Брашното се разбърква с бакпулвера в отделна купа.

Маслото за сладката пита с ябълки се оставя на стайна температура да омекне в отделна купа.

След като омекне, към маслото се прибавя захарта и се разбърква с миксер на висока степен.

Прибавят се яйцата и брашното при продължително бъркане. Разбива се много добре.

Сместа за ябълковия сладкиш се изсипва с мазана с масло и поръсена с брашно тава.

Отгоре се разпределя сместа от ябълките.

Пече се лимецова ябълкова пита по рецепта на Иван Звездев в предварително загрята фурна на 180 °C за 40 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: