Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържени тиквички»Пържени чеснови тиквички с и козе мляко

Пържени чеснови тиквички с и козе мляко

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Пържени чеснови тиквички с и козе мляко
Снимка: Мария Божилова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Тиквичките се сервират, като сосът се слага в купичка - не се залива върху тиквичките, за да са хрупкави и да не се овлажнят пържени чеснови тиквички с козе мляко"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр.
  • лимецово брашно - 100 г
  • олио - 100 мл
  • козе кисело мляко - 300 г
  • копър - 1 връзка
  • брашно от чесън - 1 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л. за соса + 1/4 ч.л. в брашното
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват много добре и се почистват от дръжките и връхчетата.

Нарязват се на дебели кръгчета.

Лимецовото брашно предварително се разбърква със сол 1/4 ч.л.

Всяко кръгче се овалва в лимецово брашно и се нарежда върху дървена дъска.

Оставят се да престоят 10 мин, след което отново се овалват в лимецово брашно.

Олиото се слага в тиган с незалепващо покритие и се загрява.

Тиквичките се изпържват в сгорещено олио от двете страни, като олиото трябва да е на половината на тиквичките. Тиквичките се обръщат от двете страни два пъти, за да не загори брашното изведнъж.

След като се извадят от тигана пържените тиквички, се нареждат върху домакинска хартия.

За соса:

Копърът се почиства, измива и нарязва на ситно.

Козето кисело мляко се слага в купа.

Прибавя се солта 1/4 ч.л., брашното от чесън и нарязаният копър.

Разбърква се много добре.

Тиквичките се сервират, като сосът се слага в купичка - не се залива върху тиквичките, за да са хрупкави и да не се овлажнят пържени чеснови тиквички с козе мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: