Начин на приготвяне
Броколите се почистват от листата и се измиват много добре. Накъсват се на розички, като половината от дръжките се премахват.
Нареждат се в тава с капак с незалепващо покритие.
Пресният чесън се почиства, измива и нарязва на ситно. Прибавя се към броколите.
Броколите се посоляват и заливат със 100 мл олио и 200 мл вода.
Слагат се да се пекат под капак в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 минути.
Козият кашкавал се настъргва на ситно ренде.
Заквасената сметана се изсипва в купа. Прибавя се козето мляко, настърганият на ситно кашкавал и гръцката подправка.
Разбърква се много добре до получаване на хомогенна смес.
След като броколите се задушат под капак, се заливат със сместа.
Пекат се още 30 мин. под капак на 180 градуса.
Броколите с чесън, сметана и козе мляко са готови.