Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Медена питка с два вида брашно

Медена питка с два вида брашно

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Медена питка с два вида брашно
Снимка: Добринка Петкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Не се страхувайте да експериментирате в кухнята, защото обикновено резултатът е повече от вкусен"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • типово брашно - 200 г
  • мая - 1/2 кубче
  • вода - 350 мл топла
  • мед - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • белтъци - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте двата вида брашно. Направете кладенче и изсипете меда, солта и разтворена маята във водата.

Замесете тесто и го оставете да втаса за 30 минути. Пак го омесете и оформете на топка.

Оставете да се отпусне за двайсетина минути. След като втаса, с помощта на шишче или молив с лек натиск направете очертания.

Намажете с разбит белтък и поръсете с различни семена.

Печете питката на 200 градуса около 35 минути.

Медената питка с два вида брашно е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: