Домашни кифлички с шипков мармалад

06/02/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1425138114414
"Ароматните кифлички на баба! Една рецепта, която се предава от майка на дъщеря "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
73 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо167 955
  • Преглеждания за месеца3052
  • Преглеждания за седмицата494
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена73

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Активирам маята с малко топло мляко, захар и брашно. Яйцата разбивам добре и добавям останалото мляко. Пресявам брашното и прибавям яйчената смес със маята.

Постепенно добавям от стопената мас като меся продължително. Когато е готово тестото го слагам на топло да втаса, може и във загрята фурна на 40 градуса.

От готовото тесто оформям малки топчета като всяко разточвам на заоблен триъгълник цепвам от острия връх на няколко места, слагам от шипковия мармалад и навивам на кифла.

Готовите кифли оставям да втасат след което ги мажа със разбито яйце и поръсвам със кристална захар. Пека ги на загрята фурна, не много силна, за около 25 минути.подобни рецепти тук

5 17
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Потребител#215390
Благодаря ви за рецептата ще ги направя скоро а и обичам кифлички
0
0
Тодорка Спасова
Наистина страхотни, аз ги направих с шоколад .Уникален вкус.
2
1
Ваня Георгиева
Благодаря! Радвам се, че ви е харесала рецептата.:) Със всякакъв пълнеж могат да се правят.
1
1
Ваня Георгиева
Благодаря Наталия! Старая се искам всичко което правя да е по изпипано, нали съм си художник. Преди поне се занимавах със рисуване това може би ми помага за декорациите.
6
1

Виж всички коментари или напиши такъв