Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пиде»Питки с яйца и сирене

Питки с яйца и сирене

Питки с яйца и сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Вкусни пълнени питки за обяд, ако не вярвате-опитайте !"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • вода - 100 мл
  • мая - 20 г
  • кисело мляко - 200 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • плънка
  • сирене - 200 г
  • яйца - 2 бр
  • моцарела - 50 г
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се натрошава в хладката вода и се разбърква в купичка със захарта. Оставя се да шупне. Сипва се в брашното, добавя се киселото мляко, солта и олиото. Разбърква се с вилица, после се замесва на меко тесто. Оставяме на топло да втаса. Готовото тесто разделяме на 4-6 топчета. Всяко се разточва на елипса.

От двете страни се правят два разреза отдолу догоре около 2 см, а после се срязват на две тънки ленти, които се усукват и прищипват в единия край. Оформят се като ладии. В купа се разбиват яйцата, като се отделя половин жълтък за намазване.

Добавяме натрошеното сирене и ситно нарязан пресен магданоз. Разбърква се добре. Питките се нареждат в намазана с олио тава и се пълнят с плънката, краищата се намазват с разбит жълтък. Моцарелата се нарязва на парченца и се разпределя отгоре на всяка питка.

Фурната се загрява на 180 градуса, печем до златисто. Поднасяме топли за обяд! Добър апетит! Идеята за тези питки като ладии е на Ваня Джорджевич, за което благодаря!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#176753
Потребител#176753
Неверояни питки! Благодаря за рецептата!
26.09.2016 00:31
1
1
Покажи всички подкоментари