Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Кекс»Кекс със сирене, шунка и бял сусам

Кекс със сирене, шунка и бял сусам

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Кекс със сирене, шунка и бял сусам
Снимка: Veselina
1 / 3
25/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Ето още един неустоимо вкусен солен кекс за колекцията ни от любими печива"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч
  • яйца - 2 бр. големи
  • сол - 1 щипка
  • кисело мляко - 1 ч.ч
  • олио - 1/2 ч.ч
  • сирене - 1 ч.ч
  • шунка - 50 г по избор
  • бакпулвер - 1 пакетче на Йоткер
  • бял сусам - 2 с.л. за поръсваме
  • олио - за намазване на терина
  • брашно - за поръсване на терина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбиваме две големи яйца с миксер. Добавяме малка щипка сол, 1 ч.ч. кисело мляко и 1/2 ч.ч олио в купата. Продължаваме да разбиваме с миксер. Пресяваме брашното и му добавяме 1 пакетче бакпулвер.

Прибавяме брашното при другите съставки бавно на лъжици и бием с миксера. Натрошаваме бяло твърдо саламурено сирене. Нужно ни е 1 ч.ч. Нарязваме си на малка парчета 50 г шварцвалдска шунка. Използвала съм на Dulano от Лидъл /на слайсове от 100 г/.

Слагаме и сиренето и шунката вътре и разбъркваме с лъжица. Намазваме с олио и поръсваме с брашно от всички страни. Изсипваме сместа в терина и заглаждаме с лъжица. Поръсваме обилно с 2 с.л бял сусам.

Печем кекса в загрята на 180 градуса фурна. След като го опечем го вадим от формата и го режем на дебели парчета. От дозата излизат 9 дебели парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: