Сос за шаран

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Сос за шаран1 / 2
07/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
"Изберете си рецепта за шаран, а ние ще я направим двойно по-вкусна с този ароматен сос за шаран"

Необходими Продукти

  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • вода - колкото е нужно
  • сол
  • черен пипер
  • канела - 2 щипки
  • индийско орехче
  • магданоз - 1 - 2 с.л. накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото в съд, като може да долеете и соса от печения или пържен шаран (прецеден).

Запържете брашното и постепенно разредете с бялото вино и топла вода, до получаване на желаната от вас гъстота.

Прибавете сол и черен пипер и разбъркайте с канелата и индийското орехче.

С този сос полейте шарана, след като сте го сервирали в чинии. Поръсете с накълцан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Попчето
Попчето
Соса е супер,ако добавите и две-три смачкани скилидки чесън става незабравим!
04.10.2013 14:53