Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Шаран с пикантен сос

Шаран с пикантен сос

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Шаран с пикантен сос1 / 2
04/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Наточете повече вино, че този шаран с пикантен сос е много вкусен, но и много вино пие"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр.
  • олио - 150 мл
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • магданоз - 2 - 3 бр. корени
  • целина - 1/2 глава
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер - 6 - 7 зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се изчиства, нарязва се на парчета и се измива. Посолява се, овалва се в брашно и се пържи в силно сгорещена мазнина.

Отделно се приготвя сосът: в 4-5 с.л. олио се пържат ситно нарязаният лук, нарязаните на кръгчета морков и на кубчета магданозени корени и настърганата целина.

Когато зеленчукът омекне, прибавя се брашното, запържва се и се разрежда с гореща вода.

Накрая се добавят дафинов лист и зърна черен пипер. Когато всичко се свари, сосът се пасира и с него се залива рибата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: