Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена ципура с розмарин и картофена гарнитура

Пържена ципура с розмарин и картофена гарнитура

Пържена ципура с розмарин и картофена гарнитура3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Когато обядът е толкова апетитен, кой може да мисли за някакви си диети?"

Необходими Продукти

  • ципура - 4 бр. средно голяма
  • сол
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • розмарин - 2 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч..
  • олио - за пържене
  • картофи - 500 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ципурата, измийте я и я осолете.

Обелете картофите и ги сложете в подходящ съд за варене. Покрийте ги с вода, добавете 1 с.л. сол и сварете докато омекнат.

Излейте водата, като оставите около 1/2 ч.ч.. Готовите картофи намачкайте с вилица още горещи, докато поемат водата. Добавете зехтина и ситно нарязания магданоз. Разбъркайте до еднородност.

Ципурата нарежете на подходящи парчета. В купа смесете брашното с розмарина и черния пипер. Загрейте олио в тиган за пържене.

Потопете рибата, парче по парче, в брашнената смес от всички страни и изпържете до златисто в горещото олио. Отцедете върху домакинска хартия.

Поднесете пържената риба, като гарнирате с натурално картофено пюре.

Пържената ципура с розмарин и картофена гарнитура е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: