Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Козуначени кифли с пестил от дюли

Козуначени кифли с пестил от дюли

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Козуначени кифли с пестил от дюли
Снимка: Добринка Петкова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
95 мин.
Порции
16
"Козуначени кифли с аромат на лято и сладки спомени"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • мая - 20 г
  • захар - 150 г
  • масло - 60 г
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 130 мл
  • олио - 40 мл
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 2 бр. (по 0.2 г)
  • лимони - 1/2 бр. кората
  • пестил - от дюли
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се активира с част от захарта и топлото мляко. Разбийте яйцата с останалата захар. Пресейте брашното с щипка сол.

Към него добавете яйцата, разтопеното масло, маята, ванилиите и настърганата кора от лимон. Замесете меко и еластично тесто. Накрая започнете да прибавяте леко затопленото олио, и го измесете хубаво.

Оставете тестото да втаса, докато удвои обема си. Пак го размесете и оставете втори път да втаса. Полученото тесто разделете на няколко части. Всяка разточете на кръг и нарежете на триъгълници.

В широката част на всеки сложете по една лъжичка пестил. Завийте на кифлички и ги подредете в леко намаслена тава или застлана с хартия.

Оставете да втасат, намажете с яйце разбито с малко мляко и печете на 180 градуса до готовност.

Козуначените кифли с пестил от дюли са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: