Начин на приготвяне
Почистете джолана и го сварете до готовност /месото трябва да се отдели от костта безпроблемно/.
Почистете зеленчуците и ги нарежете фино /аз използвах ренде за морковите/.
На дъното на гювече наредете зеленчуците. Отгоре сложете обезкостеното джоланче. Добавете маслото. Овкусете със сол и налейте бульона /прецеден преди това/.
Похлупете и запечете за 25 мин в загрята фурна. Преди готовност отстранете капака и поръсете с настърган кашкавал.
Допечете до разтопяване на кашкавала.
Готовото гювече поръсете с бял пипер преди поднасяне.
Сочното джоланче в гювече е много вкусно.
Коментари
Записвам рецептата и отивам до месарницата да им кажа какъв да искам. Казвайте , какво да купувам.
Хубава е и гласувам веднага.