Начин на приготвяне
Нарежете джоланчето на подходящи парчета. Почистете гъбите и ги нарежете на филийки. Обелете картофите, измийте ги и нарежете на кубчета.
Загрейте олиото. Добавете джоланчето и картофите. Гответе при непрекъснато бъркане 5-6 мин. Добавете гъбите. Гответе още 1-2 минути.
Изсипете сместа в гювеч. Налейте топла вода, докато покриете картофите. Овкусете със сол и черен пипер.
Похлупете с капака и печете в загрята фурна, докато водата изври и ястието остане на мазнина. Картофите трябва да са омекнали, а месото да се разкъсва - ястието е готово!
Поръсете със сух магданоз преди поднасяне.
Джоланчето с картофи и гъби в гювеч е много вкусно.
Коментари