Сочно джоланче в гювече

Сочно джоланче в гювече
Снимка: Веселина Константинова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
1
"Ето едно предложение за вкусно хапваме, на което веднага казваме ДА!"

Необходими Продукти

  • джолан - 1 бр.
  • моркови - 2 бр. средно големи
  • домати - 1 бр. средно голям
  • чушки - 1 бр.
  • сол
  • бял пипер
  • масло - 50 г
  • кашкавал - за поръсване
  • бульон - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете джолана и го сварете до готовност /месото трябва да се отдели от костта безпроблемно/.

Почистете зеленчуците и ги нарежете фино /аз използвах ренде за морковите/.

На дъното на гювече наредете зеленчуците. Отгоре сложете обезкостеното джоланче. Добавете маслото. Овкусете със сол и налейте бульона /прецеден преди това/.

Похлупете и запечете за 25 мин в загрята фурна. Преди готовност отстранете капака и поръсете с настърган кашкавал.

Допечете до разтопяване на кашкавала.

Готовото гювече поръсете с бял пипер преди поднасяне.

Сочното джоланче в гювече е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
То е ясно, че ти и Сийчето ще ме научите да приготвям джолан... мда. Какъв е сега този джолан, телешки или свински...трябва да е телешки...., нали??
Записвам рецептата и отивам до месарницата да им кажа какъв да искам. Казвайте , какво да купувам.
Хубава е и гласувам веднага.
30.10.2016 23:32