Каша от гроздов сок

Албена АсеноваАлбена Асенова
Мастър Шеф
687
762
2163
6
28/09/2016
"Вярвате или не, но от гроздов сок не се прави само вино, а и апетитна каша, която нямаме търпение да опитаме "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 918
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг2.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гроздовият сок се налива в подходящ съд и се сварява, като периодично се отпенва. Слага се захар на вкус и след това се отстранява съдът от котлона. В купа се поставя брашното.

Налива се на части гроздов сок (около една чаена чаша, предварително отделен за целта), който се разбърква с тел, докато се получи каша с гъстотата на боза.

Постепенно се прибавя брашнената каша, с непрекъснато разбъркване, към гроздовия сок.

Връща се съдът на котлона, оставя се сместа да ври на тих огън. Бърка се непрекъснато, докато кашата се сгъсти и да започне да се отделя от съда.

Прибавят се орехите, които са начупени на едри парченца.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар