Начин на приготвяне
Тирамисуто се приготвя според указанието на опаковката. Към него се добавя 350 мл разбита сметана и се разбърква добре. Добавя се 1 желатин приготвен според указанието.
В друга купа разбийте останалата сметана, към нея добавете заквасената сметана и втория желатин (приготвен според указанието. В правоъгълна форма изсипете 1/2 от крем тирамису.
Върху него подредете част от бисквитите, потопени за кратко в подсладено прясно мляко.
След това изсипете част от сметановия крем, поръсете с плодовете и покрийте с останалата част от крема.
Подредете втори ред от бисквитите. Намажете ги малко с крем тирамису и подредете бананите разрязани на две по дължина.
Разтопете шоколада с малко масло, оставете леко да се охлади и залейте бананите. Отгоре покрийте с останалия крем тирамису. Подредете още един ред от бисквитите.
Оставете сладкиша в хладилника поне за една нощ да стегне.
Освободете от формата, обърнете обратно в чиния и го залейте с разтопен шоколад, към който добавете няколко капки олио. Отстрани панирайте с кокосови стърготини.
Сладкишът с двоен крем, плодове и шоколад е готов.
Коментари