Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Солен кекс с колбас и зелен лук

Солен кекс с колбас и зелен лук

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Солен кекс с колбас и зелен лук
Снимка: Gergana Tsvetanova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Вкусно предложение за любителите на солените кексове"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • сол - 1 к. л.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 щипка
  • бакпулвер - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • зелен лук - 1 стрък
  • колбаси - 1 резен мек
  • сирене - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мерителната чаша е с обем 250 мл. Нарежете домата, лука, колбаса и сиренето на ситно, разбъркайте добре и оставете настрана.

Разбийте яйцата със солта и олиото, добавете киселото мляко с разтворената сода за хляб и пресятото брашно с бакпулвера. Накрая добавете зеленчуците.

Печете кекса на 180 градуса за 35-40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: