Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки гърди с моркови

Пилешки гърди с моркови

Пилешки гърди с моркови1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Филе и глазирани зеленчуци - нали ще опитате?"

Необходими Продукти

  • моркови - 400 г
  • пилешки гърди - 4 бр.
  • олио - 20 мл
  • масло - 30 г
  • течна сметана - 200 мл
  • жълтъци - 1 бр.
  • бяло вино - 30 мл
  • захар - 5 г
  • бульон - 250 мл пилешки
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се задушават в малко мазнина и се подправят със сол и черен пипер. Задушените гърди се оставят настрани на топло. Морковите се почистват и сваряват в 250 мл пилешки бульон.

Изваждат се от съда и когато бульонът се охлади към него се прибавя сметаната. Сместа се слага отново да заври.

Намалява се температурата и при непрекъснато бъркане се прибавят жълтъкът, виното и подправките.

Ястието се сервира, като от едната страна на чинията се слагат морковите, от другата - пилешките гърди. Отгоре всичко се залива със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: