Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захарта и меда, аз бърках с телена бъркалка докато захарта и медът се разтопят. Добавя се олиото, вода, канела.
Ябълките се обелват и настъргват на ренде, отцеждат се от сока, сокът се изпива, а те се прибавят в яйчената смес. Разбърква се добре с вилица. Накрая прибавям пълнозърнесто брашно с бакпулвера, отново се разбърква на гъста лепкава каша.
Във форма върху хартия за печене сипваме сместа и с лъжица се заравнява. Отгоре се поръсва с начукани лешници, но може и с орехови ядки. Печем в загрята фурна с вентилатор 170 градуса до суха клечка.
Изважда се и оставяме да се охлади. Поръсваме с пудра захар и сервираме нарязан на парченца за любимите си хора. Да ви е сладко!
Коментари