Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пикантен ориз с пилешко на котлон

Пикантен ориз с пилешко на котлон

vladimir Petrovskivladimir Petrovski
Новак
46113
Пикантен ориз с пилешко на котлон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Днес е наш ред да готвим и ще ви изненадаме с това пикантно пилешко с ориз на котлон"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 700 - 800 г
  • ориз басмати - 2 ч.ч. дългозърнест
  • вода - 4 ч.ч.
  • вегета - 1 с.л.
  • люти чушки - 1 бр.
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза и отцеждаме. В тиган с незалепващо дъно в две суп. лъжици олио запържваме лютата чушка и чесъна. Добавяме ориза и разбъркваме до попиване на мазнината.

Запържваме и месото, докато побелее. Добавяме към ориза и наливаме водата, в която сме добавили вегетата. Сипваме и две супени лъжици олио.

Пускаме котлона на силно и щом оризът започне да ври, намаляваме на най ниската позиция.

Похлупва се съдът и се оставя на тих огън около 15 минути. Изключва се котлонът и се оставя съдът с капак поне за още 5 минути. По желание поръсваме ястието с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: