Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Рибена чорба със скумрия

Рибена чорба със скумрия

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Рибена чорба със скумрия1 / 2
12/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • скумрия - 1 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • лук - 2 стръка пресен
  • чесън - 1 стрък пресен
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • яйца - 1 бр. (само жълтъка)
  • кисело мляко - 200 г
  • черен пипер
  • сол
  • джоджен
  • босилек
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се кипва в около 2 л вода, вади се и се обезкостява. Кожата също се отстранява.

Бульонът се прецежда и в него сваряваме нарязаните зеленчуци. Щом морковите омекнат, добавяме рибата и подправките.

Застройваме с разбитите кисело мляко и жълтък и варим още 4-5 минути, в зависимост от желаната гъстота, може да се добави и още вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: