Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с карфиол и маслини

Пица с карфиол и маслини

Пица с карфиол и маслини
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Днес ние черпим с пица"

Необходими Продукти

  • тесто за пица - 350 г
  • карфиол - 300 г
  • готварска сметана - 200 мл
  • кашкавал - 100 г
  • олио - за намазване
  • маслини - без костилки/зелени с пълнеж от чушка/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете карфиола и го накъсайте на розички. Сгответе го на пара, докато омекне.

Разточете тестото на тънка кора. Намажете дъното на подходяща тава за печене с олио с помощта на силиконова четка.

Разстелете тестото и оформете пицата.

Подредете розичките карфиол и маслините отгоре. Полейте със сметана и поръсете с настърган кашкавал.

Изпечете до готовност в загрята фурна.

Пицата с карфиол и маслини е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: