Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица от карфиол

Пица от карфиол

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Пица от карфиол
Снимка: Monika Ivanova
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Хапва ви се пица, но избягвате тестените продукти- тази пица е точно за вас!"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 и 1/2 ч.ч. настърган
  • топено сирене - 1 бр. триъгълниче
  • яйце - 1 бр.
  • олио - 1 ч.л.
  • риган
  • сол
  • чубрица
  • плънка
  • маслини - 10 бр.
  • доматен сок - 3 с.л. или лютеница
  • чушка - 1 бр.
  • кашкавал - 30 г
  • сирене - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се настъргва на дребно и се смесва с едно разбито яйце, топено сирене, олиото и подправки по ваш собствен вкус- аз използвам риган, чубрица или босилек.

Получава се каша - не бива да очаквате тесто, защото в блата няма наличие на брашно. Изсипвате го в тава, застлана с хартия за печене, и го натискате и заглаждате, така че да се получи тънък гладък блат за пица.

Слагате най-долу във фурната, така че да успее да се изпече и добре и отдолу. Пече се на 200 градуса и е готов след около 15 минути. Трябва да потъмнее, но не и да прегори, защото го очаква още малко печене.

Изваждате от фурната, намазвате карфиола с лютеница и редите нарязаните на дребно продукти за плънката.

Настъргвате отгоре сирене и кашкавал и връщате във фурната за да се допече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христилияна Димитрова
Христилияна Димитрова
Изглежда страхотно. Хем здравословно ,хем вкусно. Идеална комбинация!
08.10.2016 08:00
1
marcheva14
marcheva14
Благодаря ти. Ще я приготвя и аз. Хареса ми.
07.10.2016 23:08
1
marcheva14
marcheva14
Ех, Моника, едно и също сме гледали, ммм..да, и аз щях да я правя , но нямах карфиол в момента и се отказах. Кажи как е на вкус, на снимката е чудесна.
07.10.2016 22:22
1
1
Покажи всички подкоментари
Aneliya Shishmanova
Aneliya Shishmanova
Звучи невероятно, че има и здравословен вариант на тестото и самата пица,
Нямам търпение да опитам!
07.10.2016 20:47
1
1
Покажи всички подкоментари