Начин на приготвяне
Карфиолът се настъргва на дребно и се смесва с едно разбито яйце, топено сирене, олиото и подправки по ваш собствен вкус- аз използвам риган, чубрица или босилек.
Получава се каша - не бива да очаквате тесто, защото в блата няма наличие на брашно. Изсипвате го в тава, застлана с хартия за печене, и го натискате и заглаждате, така че да се получи тънък гладък блат за пица.
Слагате най-долу във фурната, така че да успее да се изпече и добре и отдолу. Пече се на 200 градуса и е готов след около 15 минути. Трябва да потъмнее, но не и да прегори, защото го очаква още малко печене.
Изваждате от фурната, намазвате карфиола с лютеница и редите нарязаните на дребно продукти за плънката.
Настъргвате отгоре сирене и кашкавал и връщате във фурната за да се допече.
Коментари
Нямам търпение да опитам!