Сок от черен бъз

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф68376121596
01/10/2016
"Най-ефикасното средство за укрепване на имунитета и борба с инфекциите от природната аптека "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
47 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо259 828
  • Преглеждания за месеца4838
  • Преглеждания за седмицата2588
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена47

Необходими Съставки

  • черен бъз - плод
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме си големи стъклени буркани от 3 литра – измиваме ги и ги подсушаваме.

Редим един ред плодчета бъз около 3-4 см и след това толкова още захар (добре е редът със захар да е малко повече). След това повтаряме и редим още 3-4 см плодчета и отново захар.

Продължаваме, докато се напълни бурканът. Завършваме с по-дебел слой захар.

Важно е да не е пълен догоре бурканът, защото в следващите дни сместа ще шупне. Гърлото на буркана се покрива с марля, след което се оставя на тъмно място. Веднъж на ден е необходимо да се бърка с дървена лъжица. И така трябва да престои 40 дни.

Когато изминат 40 дни, сместа трябва да се прецеди и полученият сок да се налее в стъклени бутилки, които да се съхранят в хладилник.

Зрънцата също може да се използват, като се вземат по една супена лъжица на ден. Може да се добавят към смутита или кремчета.

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Потребител#240690
Здравейте. Може ли да се държи повече от 40дни ? Разбърквам го 2пъти в седмицата и все още има захар на дъното,а вече е 55-56 ден.
0
0
rosicapi
rosicapi
21.08.2018 17:13
Държа го на студено в хладилника, рецетата е много полезна
4
0
Йордан
Йордан
12.08.2018 20:22
Здравейте, трябва ли да се подсушат идеално зърната както бурканите
7
2