Начин на приготвяне
Смесва се маята с хладката вода и 1 с.л. захар. Разбърква се и оставяме да шупне. Пресява се брашното, сипва се солта и останалата захар. Добавя се маята и разтопеното масло, бърка се на топка тесто с вилица, после се замесва на меко тесто.
Сипва се на плота месим за 5-10 минути, много е приятно на допир и лесно се работи с това тесто. Завива се с фолио и оставяме да втаса 40 минути.
Готовото тесто се разделя на 6 равни части. Всяка се разточва на дълга елипса, като в същото време и леко се разтяга. С четка се намазва с олио и навиваме на рулце. С ръце се разточва леко рулцето и се оставя на една страна. Така се оформят всички топчета.
После всяко рулце се срязва с нож през средата по дължина и се навива на роза, като края се слага отдолу.
В намазнени форми за мъфини се поставят получените рози. Оставят се за 20 минути второ втасване и печем в загрята фурна 180 градуса за 20 минути до хубав златист цвят. Изваждат се и оставяме да се охладят.
Сипваме сладкото от ягоди във висок съд и пасираме на гладка смес.
Сместа сипваме в пош с дълъг накрайник и забождаме точно в средата на всеки круфин.
Пълним със сладко, като оставяме отгоре да се разтече. Поръсваме леко с пудра захар и сервираме.
Красота и вкус, да ви е сладко!
Круфините с ягодово сладко са готови.
Коментари
Бих искала да попитам Илияна, от какъв зор ще иска да замени маслото с мас, за да развали структурата на тестото .... не ми е ясно защо трябва да се променят мазнините, ванилия винаги може да се добавя на всички видове сладки.