Кюфтенца от карфиол

Кюфтенца от карфиол
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
05/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Топ предложението сред зеленчуковите кюфтенца"

Необходими Продукти

  • карфиол - 300 г
  • картофи - 2 бр. средно големи
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • сирене - 100 г
  • бял пипер
  • олио - за пържене
  • брашно - за овалване
  • галета - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите и ги обелете. Сварете карфиола на пара, като предварително го накъсате на розички.

Намачкайте зеленчуците и охладете. Чукнете яйцето, добавете натрошеното сирене, овкусете със сол и бял пипер. Объркайте всичко до хомогенност.

Смесете по равни части брашно и галета.

Загрейте олиото в подходящ тиган за пържене.

Оформете кюфтенцата, потопете ги от двете страни в брашното и галетата и изпържете до златисто.

Отцедете готовите кюфтенца върху домакинска хартия.

Кюфтенцата от карфиол са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Карфиолът беше перфектно сварен на пара, след което го намачках. Спойката дойде от варените картофи и яйцето. Брашно не съм слагала.
03.10.2016 14:21
1
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Да, вярно е, но понеже имах карфиол и се чудех как да го приготвя, та ми хрумна в движение. Не бях готова за соса, нямах майонеза.
03.10.2016 10:26
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
чудесни са и едно чесново сосче към тях е страхотно предложение за обяд или вечеря
03.10.2016 08:55
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Много добре са се споили, Веси. Слагаш ли в сместа малко брашно или галета като ги замесваш?
Не знам защо винаги когато правя с карфиол ми се чупят и разпадат
03.10.2016 08:55
Aneliya Shishmanova
Aneliya Shishmanova
И кюфтенца от карфиол и паниран карфиол стават страхотни! Чудесна рецепта :)
03.10.2016 07:53