Пилешки воденички с кисело мляко и майонеза на фурна

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126366435827
02/10/2016
"Много крехки, ароматни и топящи се в устата."
Приготвяне35 мин.
Готвене45 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо932
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме воденичките. Почистваме от ципи и песъчинки и отново измиваме с течаща вода. Слагаме воденичките в тенджера, наливаме вода и варим 30 минути. Бульона от варене запазваме.

В огнеупорен съд с капак слагаме майонеза / 3 с.л. /. Когато нямаме майонеза с вкус на горчица, може да сложим трапезна майонеза, смесена с лъжичка горчица. Към майонезата прибавяме кисело мляко / 5 с.л./ и нишесте натурално / 1 ч.л./. Подправяме с черен пипер на вкус и малко сол /понеже майонезата е солена /. Наливаме 1/2 ч.ч. бульон от сварените воденички. Разбъркваме хубаво.

Отцедените от бульона воденички сипваме в подходящ съд - тенджерка или касерола. Прибавяме настърган лук /1 ч.л./, ръсваме черен пипер, слагаме краве масло / 1 с.л./ и наливаме 1/2 к.ч. бульон от воденичките. Задушаваме, докато течността изври. Разбъркваме няколко пъти и сипваме при млякото и майонезата.

Смесваме добре, слагаме капак и поставяме в студена фурна. Включваме на 200 градуса и печем до готовност / След 15-20 минути вече сосът започва да ври и за по-течна консистенция готвим още 10-15 минути, а ако искаме сосът да е по-плътен, удължаваме времето на готвене/.

Може преди да извадим от фурната, да махнем капака и леко да запечем.

Поднасяме ястието с пресен магданоз.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар