Щастливи кюфтенца

Щастливи кюфтенца

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
8k
5
02/10/2016
"Очевидно и кюфтетата могат да бъдат щастливи, опитайте и ще разберете защо"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 005
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете филията хляб в прясното мляко. Обелете и нарежете лука и чушката на дребно.

Сложете в купа каймата, яйцето, граха, чушката и две лъжици от нарязания лук. Изстискайте хляба и го добавете в купата с черен пипер, сол, чубрица, кимион и половината магданоз.

Размесете каймата добре, оформете малки кюфтенца и ги оваляйте в галетата.

Загрейте зехтина в тиган и сложете кюфтетата да се запържат до златисто от всички страни, добавете лука, запържете за кратко и сложете лъжичка червен пипер. Сипете доматите и бульона, сложете малко захар, сол на вкус и разбъркайте.

Захлупете с капак и оставете кюфтенцата, да се задушават на средна температура за 20-25 мин, като периодично разбърквайте. Пет минути преди края на готвенето подправете ястието с черен пипер и щипка сушен босилек

Накрая поръсете с нарязан на ситно магданоз и поднесете.

Бележка: Рецептата е адаптирана от предаване и рецепта на Рудолф Ван Веен. Приготвяла съм ястието по оригиналната рецепта, но след това реших да променя някои неща и смятам, че в този и вариант е по-вкусно.

Подправките са на вкус, добавете толкова, колкото прецените.

Лукът в оригиналната рецепта е червен, ако имате, ползвайте такъв.

Рейтинг

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар