Начин на приготвяне
Накиснете филията хляб в прясното мляко. Обелете и нарежете лука и чушката на дребно.
Сложете в купа каймата, яйцето, граха, чушката и две лъжици от нарязания лук. Изстискайте хляба и го добавете в купата с черен пипер, сол, чубрица, кимион и половината магданоз.
Размесете каймата добре, оформете малки кюфтенца и ги оваляйте в галетата.
Загрейте зехтина в тиган и сложете кюфтетата да се запържат до златисто от всички страни, добавете лука, запържете за кратко и сложете лъжичка червен пипер. Сипете доматите и бульона, сложете малко захар, сол на вкус и разбъркайте.
Захлупете с капак и оставете кюфтенцата, да се задушават на средна температура за 20-25 мин, като периодично разбърквайте. Пет минути преди края на готвенето подправете ястието с черен пипер и щипка сушен босилек
Накрая поръсете с нарязан на ситно магданоз и поднесете.
Бележка: Рецептата е адаптирана от предаване и рецепта на Рудолф Ван Веен. Приготвяла съм ястието по оригиналната рецепта, но след това реших да променя някои неща и смятам, че в този и вариант е по-вкусно.
Подправките са на вкус, добавете толкова, колкото прецените.
Лукът в оригиналната рецепта е червен, ако имате, ползвайте такъв.