Заек с вино

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Заек с вино3 / 3
04/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"И да не забравим - пригответе си отделно още вино и да е добре изстудено"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр. около 1 400 г
  • лук - 2 глави
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • бяло вино - 500 мл
  • олио - 50 мл
  • чесън - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използвала съм заек от Лидъл. Нарязвам си заека на порции и го измивам след това добре. Взимам си дълбока тенджерка. На дъното наливам олиото.

Отгоре нареждам порцийките заешко месо една до друга. Почиствам си главите кромид лук. Нарязвам лука на полумесеци. Разпределям върху месото всичкия лук равномерно.

Почиствам главата чесън. Скилидките чесън ги нарязваме на филийки. Разпределям отгоре и чесъна. Подправям със сол и черен пипер на вкус.

Покривам всичко с 500 мл бяло вино. Захлупвам тенджерката с капак и оставям да си ври на тих огън докато изври виното. Става вкусно заешко с вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Снимката няма никакъв вид и си мисля че тази рецепта би могла да се презентира по добре
04.10.2016 22:14