Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Печен заек»Печен заек с бяло вино върху зеленчуци

Печен заек с бяло вино върху зеленчуци

Печен заек с бяло вино върху зеленчуци
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
1
"Печен заек с бяло вино върху зеленчуци е страхотно традиционно ястие, което приготвяйте от време на време за своето любимо семейство"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • шалот - 300 г
  • картофи - 500 г
  • лук - 300 г дребен
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • масло - 70 г
  • черен пипер млян
  • бяло вино - 150 мл
  • сол
  • универсална подправка - за месо
  • чесън - 2 глави
  • джоджен - 2 клончета сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете.

Почистете шалота, чесъна и лука от люспите.

Почистете морковите и чушките и ги нарежете.

На дъното на тава с капак, наредете зеленчуците.

Овкусете със сол и налейте олиото.

Готовият заек оваляйте в подправки за месо и млян черен пипер.

Намажете го с маслото.

Сложете го върху зеленчуците.

Добавете клонки сух джоджен.

Полейте с бялото вино и похлупете тавата със заека с капака.

Печете на 200 °C д загряването на тавата, след което намалете градусите на 180°C.

Печете апетитния заек около 2 часа до готовност.

Добър апетит с този печен заек с бяло вино върху зеленчуци!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: