Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Задушен заек»Задушен заек с вино и кедрови ядки

Задушен заек с вино и кедрови ядки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Задушен заек с вино и кедрови ядки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Специалните поводи изискват и специални ястия - ето ви едно изключително предложение от Руската кухня"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • моркови - 2 бр.
  • копър - 4 стръка
  • мащерка - 5 стръка
  • бяло вино - 200 мл
  • лук - 1 глава
  • картофи - 6 бр.
  • кедрови ядки - 50 г
  • сол - ½ ч.л.
  • черен пипер - ¼ ч.л. млян
  • брашно - 2 с.л.
  • зехтин - 6 с.л.
  • масло - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се измива и се разрязва на едри парчета. Месото се поръсва със сол и черен пипер, овалва се в брашно и се пържи до златисто.

Подрежда се в тавичка. Картофите и чесънът се почистват.

Лукът се нарязва на шайби и се запържва в останалия зехтин. Морковите се режат на кръгчета. Всички зеленчуци се слагат в тавата при заека.

Добавя се копърът и мащерката, маслото, бялото вино и една чаша вода. Тавата се покрива с капак или фолио и се пече на 200 градуса един час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: