Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Рибена чорба с бяла риба

Рибена чорба с бяла риба

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Рибена чорба с бяла риба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-6
"Вкусната рибена чорба се прави с качествена риба, девесил и много мерак!"

Необходими Продукти

  • бяла риба - 200 г
  • сьомга - 200 г
  • лук - 1 глава
  • пащърнак - 1 корен
  • картофа - 7 - 8 броя, по - дребни
  • гъби - 100 г печурки
  • праз - 1 стрък
  • мазнина - 50 - 100 мл олио или масло
  • чесън - 4 скилидки
  • целина - 1/2 глава, малка
  • девесил - 1 ч.л.
  • магданоз - няколко стръка накълцан
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лимони - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете всички зеленчуци на парчета, след като ги почистите.

Сложете голяма тенджера с вода да кипне и сварете 2 вида риба.

След това я извадете и в същата тенджера сложете зеленчуците да се варят.

Почистете рибата от кости при нужда.

Накъсайте или нарежете бялата риба и сьомгата на парчета.

След като зеленчуците поомекнат, добавете рибата, малко зехтин и всички подправки.

Оставете да поври за още 5-10 минути и свалете от котлона.

Поднесете с резен лимон и накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
57
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Кольо Сминдуха
Кольо Сминдуха
3 дребни съвета от един майстор на рибните чорби:

1) Не кипвайте водата — поставете рибата в студена вода и пуснете огъня чак тогава, за да се извлекат добре ароматите на рибата.

2) Не си разваляйте манджите със зехтин! Тази чорба е класика, когато е само с извлечената рибна мазнина, но ако решите, добавете към края слънчогледово олио да "плува" отгоре.

3) Риба и картофи не си ходят! Това е закон в кулинарията! Не знам защо в България се слагат картофи към всякакво месо (сигурно за да засищат), но изтънчените кулинари и гастрономи ще ви "уволнят" гозбата при подобна комбинация.
18.03.2015 13:38
5