Начин на приготвяне
Кипваме водата и след като заври, слагаме сол, така че да стигне за цялата чорба.
Когато отново заври, прибавяме и рибата.
Добавяме едри подправки, като дръжки от целина и девесил, корени от хрян, корени от целина, зърна от черен пипер, бахар, дафинов лист.
Всичко това оставяме да ври на бавен огън.
Подготвяме си зеленчуците, като си обелваме картофите и нарязваме на кубчета, така и морковите и лука.
След като е сварена рибата, я вадим с решетъчна лъжица и прецеждаме хубаво бульона.
Бистрият бульон поставяме отново на котлона и към него слагаме зеленчуците.
Първо поставяме морковите, като оставяме да се посварят, след това добавяме лука, а след малко и картофите.
Докато се сварят зеленчуците, ние обезкостяваме рибата.
Добавяме я към чорбата и прибавяме оцет - 2 с.л.
Накрая добавяме чубрицата.